Zelfverzekerd met de digitale overheid aan de slag

In een nieuw land in een nieuwe taal met je financiën en administratie aan de slag. Dat is meteen al een hele uitdaging. Om wegwijs te worden kunnen deelnemers bij Stichting Mano computerlessen volgen die aandacht besteden aan alles wat te maken heeft met de digitale overheid.

Deze zomer werd er weer een ‘Computer plus’ cursus afgerond. Tijdens de cursus leren de deelnemers eerst praktische zaken zoals: een website bezoeken, DigiD aanvragen, online een afspraak maken voor een coronatest en de vaccinatie, maar ook een document maken en opslaan en email sturen en beantwoorden.

Tijdens de training wordt verder uitgebreid geoefend met het gebruik van de verschillende overheidswebsites die belangrijk zijn zoals rotterdam.nl, mijntoeslagen.nl, mijnduo.nl en mijnvgz.nl. De deelnemers met kunnen met hulp van een ervaringsdeskundige vragen stellen in hun eigen taal. De training wordt op een interactieve manier gegeven.

“Deelnemers kwamen volop met eigen vragen. Het fijne is dat je in de trainingen dichter bij mensen komt en dat je ze mee kan nemen in wat er in de toekomst op ze af komt. Met de training heb ik geprobeerd mensen zodanig zelfverzekerd te krijgen, dat ze in het vervolg zelf met de digitale overheid om kunnen gaan”, stelt docent Mohamed.