Zegt het voort! We organiseren het Digi-Taalfestival!

Op woensdag 13 september organiseren wij van 13.00 tot 16.00 uur het Digi-Taalfestival op het Noordplein in Rotterdam samen met onze partners Bibliotheek Rotterdam, Dock, SOL van Zorgzaam010, Alsare en Stichting Lezen en Schrijven. Het thema is ‘Laaggeletterdheid’, want wist jij dat een op de vijf Rotterdammers de taal onvoldoende beheerst?

Dat zijn 90.000 mensen die moeite hebben met basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en digitale vaardigheden.

Taalquiz en kraampjes
We pakken groots uit met taalspelletjes, een taalquiz, informatie over het taalaanbod in de Rotterdamse wijken en een springkussen voor de kinderen. Vanuit verschillende kraampjes zullen wij en alle partners informatie verstrekken over taalcursussen en alle mogelijkheden die er zijn om zowel taalvaardig als digitaalvaardig te worden.

Het Noordplein zal veranderen in een taalplein met een leer/belevingszone waar bezoekers beleven hoe het is om laaggeletterd te zijn, een inspiratiezone waar laaggeletterde ervaringsdeskundigen aan het woord zijn en hun ervaringen delen en een informatiezone met een informatiemarkt georganiseerd door welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Gratis en welkom!
Het Digi-Taalfestival wordt georganiseerd in het kader van de Week van Lezen & Schrijven (van 8 t/m 15 september). Het festival is gratis te bezoeken. Iedereen is van harte welkom!