Zegt het voort! Digi&Taalfestival komt er weer aan

Het succes van het Digi&Taalfestival dat wij vorig jaar met partners hebben georganiseerd op het Noordplein is niet onopgemerkt gebleven. De taalpartners hebben het draaiboek gedeeld met alle Rotterdamse taalnetwerken en nu zijn er al een aantal Digi&Taalfestivals op de planning gezet voor 2024. Om te beginnen in juni!

Op vrijdag 28 juni organiseren wij van 14.00 tot 17.00 uur het Digi&Taalfestival op de Hesseplaats in Rotterdam samen met onze partners Bibliotheek Rotterdam, Dock, Gro-Up Buurtwerk, Alsare, OpenArms, het Centrum Jeugd en Gezin (CJG), Vluchtelingenopvang Ommoord Zevenkamp (VOZ) en Stichting Lezen en Schrijven.

Het thema van het festival is ‘Laaggeletterdheid’, want wist jij dat een op de vijf Rotterdammers de taal onvoldoende beheerst? Dat zijn 90.000 mensen die moeite hebben met basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en digitale vaardigheden.

Taalquiz en kraampjes
We pakken groots uit met taalspelletjes, een taalquiz, informatie over het taalaanbod in de Rotterdamse wijken en een springkussen en laboratoriumproefjes voor de kinderen. Vanuit verschillende kraampjes zullen wij en alle partners informatie verstrekken over taalcursussen en alle mogelijkheden die er zijn om zowel taalvaardig als digitaalvaardig te worden.

De Hesseplaats zal veranderen in een taalplein met een leer/belevingszone waar bezoekers beleven hoe het is om laaggeletterd te zijn, een inspiratiezone waar laaggeletterde ervaringsdeskundigen aan het woord zijn en hun ervaringen delen en een informatiezone met een informatiemarkt georganiseerd door welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Gratis en welkom!
Het Digi&Taalfestival wordt georganiseerd in het kader van de Week van Lezen & Schrijven (die later in het jaar van 8 t/m 15 september 2024 zal plaatsvinden). Het festival is gratis te bezoeken. Iedereen is van harte welkom!

En zet alvast de data van andere Rotterdamse Digi&Taalfestival in je agenda:

Woensdag 4 september 13.00-16.00 Digi&Taalfestival, Stichtseplein (Feijenoord).

Woensdag 11 september 13.00-16.00 uur Digi&Taalfestival, Noordplein (Rotterdam Noord).

Woensdag 18 september 13.00-16.00 uur Digi&Taalfestival, Plein 1953 (Charlois).

Digi-Taal Festival flyer