Zebib (29) wil een voorbeeld zijn voor nieuwe Rotterdammers

Binnen ons project SamenDoorSamen trainen wij deelnemers als ervaringsdeskundigen. Door deelname aan deze training kunnen zij hun ervaringen inzetten om andere deelnemers te ondersteunen, hun stem te laten horen in de stad en hiermee draagvlak te creëren. Elke week deelt Mano het verhaal van een ervaringsdeskundige. Deze week het verhaal van Zebib (29).

“De eerste twee jaar dat ik in Nederland woonde, waren best eenzaam. Ik deed niets anders dan de inburgeringcursus, gewoon omdat ik niet wist waar ik moest beginnen, hoe ik mijn leven moest opbouwen. Na twee jaar ontdekte ik Stichting Mano en dat veranderde alles. Pas toen werd ik blij! Bij SamenDoorSamen deed ik extra taalcursussen, trainingen zoals Solliciteren en Maak je CV, ik ging op zwemles en tijdens de kerst leerden we kerstliedjes en gingen we samen zingen. Dat vond ik heel erg leuk.

“Samen praten, activiteiten ondernemen, en van elkaar leren maakt je echt een gelukkiger mens. Daarom ben ik blij dat ik bij SamenDoorSamen zoveel mensen heb ontmoet; hun ervaringen hebben me echt geholpen. En daarom wil ik nu ook graag andere nieuwe Rotterdammers helpen. Ik wil een voorbeeld zijn; want ik weet dat het moeilijk is als je pas in Nederland bent, maar ik weet ook hoe fijn het leven hier kan zijn.

Zet door!
“Want kijk maar: nu studeer ik en over een paar jaar werk ik hopelijk in de kinderopvang. Mijn levensmotto is dan ook: alles kan je lukken, als je het stap voor stap doet. Dat is hoe ik het heb gedaan en dat is ook wat ik anderen wil meegeven. Dus: wees blij dat je veilig bent, en neem de tijd om een leven op te bouwen. Zet door, heb geduld, en je zult zien dat ook jou een mooie toekomst staat te wachten.”

Het project SamenDoorSamen wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF).