Wij zijn weer op zoek naar hosts voor dinnermatches

Dinner Friends is deze zomer op zoek naar Rotterdamse hosts die een persoon of familie met een vluchtelingenachtergrond een avond thuis wil uitnodigen om samen te eten. “Deze laagdrempelige ontmoeting is ontzettend waardevol en zorgt voor een mooie start voor de nieuwkomer in de stad!”, stelt het initiatief van Stichting Mano.

Op dit moment zijn er bijvoorbeeld matches in de maak met Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk worden opgevangen in Rotterdam, maar ook met statushouders die op deze manier alvast kunnen kennismaken met hun toekomstige stadsgenoten.

Wie zich aanmeldt wordt gematcht en vervolgens wordt er samen een datum geprikt. “Als host haal je jouw gasten op omdat de nieuwkomers nog niet altijd wegwijs zijn in de stad. Gedurende het diner is er altijd iemand van Stichting Mano beschikbaar voor vragen.”

Nieuwkomer Hazem na zijn dinermatch in Rotterdam: “Bedankt voor deze mooie avond! Het is het beste wat ons is overkomen sinds we hier zijn. We hadden een geweldige tijd, we zijn erg dankbaar voor dit fijne initiatief en hopen nog soortgelijke kansen te krijgen.”

Meer informatie inwinnen en aanmelden kan hier of scan de code van onderstaande flyer!