Werken aan een stappenplan voor de toekomst!

Een groep Eritrese deelnemers werkt hard aan een goed stappenplan voor hun toekomst. Dit doen zij tijdens de training Mijn Toekomst van ons deelprogramma SamenStarten. Samen worden de toekomstwensen in kaart gebracht om deze vervolgens stap voor stap te kunnen realiseren.

De afgelopen twee maanden waren er wekelijks bijeenkomsten waarin de deelnemers een goed beeld hebben gekregen van hun toekomst in Nederland. Er werd gekeken naar de wensen en interesse van de deelnemers en de opleiding die ze hebben gevolgd in hun land van herkomst. Ook werd gekeken naar wat voor werk ze daar deden en hoe deze ervaring ingezet kan worden in Nederland.

Daarnaast besteedt de training Mijn Toekomst ook aandacht aan kennis van interculturele communicatie, het belang van een sociale netwerk en wordt er gewerkt aan het vergroten van het zelfvertrouwen om een toekomst in Nederland op te bouwen.

Zo hebben de deelnemers toegewerkt naar een concreet stappenplan om hun doelen te bereiken. Nu gaan ze aan de slag met soft skills.