We staan in de nieuwsbrief van het ministerie!

Het is niet onopgemerkt gebleven bij het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid dat onze deelnemers als vrijwilligers actief waren bij de afgelopen verkiezingen. De nieuwsbrief van het ministerie besteedt er in een mooi artikel aandacht aan en heeft ook verschillende deelnemers geïnterviewd!

Zo komt Estabragh Ghadimi (rechts op de foto), deelnemer van ons Opleidingsprogramma Ervaringsdeskundigheid, aan het woord. “Verkiezingen zijn belangrijk en ik vind het mooi om te helpen. Ik wist niet dat iedereen dat mocht doen. Mijn buurvrouw en vriendinnen kwamen ook op het stembureau omdat ze wisten dat ik daar werkte”, vertelt zij in het artikel.

En ook ervaringsdeskundige in wording Mohammad, die eerder al door EenVandaag werd geïnterviewd, wordt geciteerd. “In Syrië is er geen vrijheid om te kiezen. Het is mooi om in het stembureau te zien dat veel mensen komen stemmen. Moeilijk is het werk als stembureaulid niet. Bij de volgende verkiezingen ga ik zeker weer helpen”, stelt hij.

Meedoen als vrijwilliger aan de verkiezingen was een idee van onze samenwerkingspartner Annette Diender die zelf eerder al vrijwilligerswerk bij de verkiezingen deed en dit als een mooie kans ziet voor onze deelnemers om de democratie van dichtbij te leren kennen. Via haar feedback werd ook de e-learning voor vrijwillige stembureauleden vereenvoudigd en zo toegankelijker gemaakt.

En we staan zelfs twee keer in deze nieuwsbrief van het ministerie. De eerste bijeenkomst van het Platform Perspectief Inburgeraars, waar ook ons bestuurslid Razan Damlakhi onderdeel van is, werd bij Stichting Mano gehouden.