Vrijwilligers, winkelinrichting en kleding gezocht!

We stropen de mouwen op vanuit ons kledinguitgiftepunt en hebben daar heel hard vrijwilligers, een complete winkelinrichting en natuurlijk heel veel kleding voor nodig. Om te beginnen organiseren we van 13 tot en met 17 mei een grote, gezellige kledingmarkt voor onze doelgroep! En daarna willen we ons uitgiftepunt flink opknappen. Kom jij een handje helpen?

De kledingmarkt wordt een enorm festijn in een loods naast ons uitgiftepunt. Vijf dagen lang willen we hier namelijk in totaal zo’n tweeduizend asielzoekers en statushouders verwelkomen zodat zij gratis hun lente en zomer garderobe op orde kunnen brengen. Eerder hebben we hen voorzien van winterkleding, maar nu is het zaak hen ook voor het warmere seizoen goed uit te rusten!

“Om deze ervaring zo leuk mogelijk te laten verlopen en deze mensen het gevoel te geven van echt even lekker shoppen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die in deze periode willen helpen de winkel te bemannen. In de week van 6 tot 10 mei gaan we alles inhangen en kunnen we ook nog handjes gebruiken!” stelt coördinator Jacqueline.

Pashokjes, spiegels en tapijt
Verder zijn wij op zoek naar een complete winkelinrichting bestaande uit kleding- en schoenenrekken, pashokjes, spiegels en tapijt. “We willen per 1 juni het uitgiftepunt helemaal opnieuw ingericht hebben. Tijdens de kledingmarkt zouden we deze inrichting graag al inzetten om deze daarna in het uitgiftepunt in te passen.”

En goede kleding, nu vooral gericht op de lente en zomer, komt natuurlijk altijd van pas! Ook zijn wij hard op zoek naar tassen/tasjes (liefst papier, maar plastic mag ook) om de kleding tijdens de markt in mee te geven.

Kom een handje helpen!
Als Stichting Mano zijn wij op dit moment actief met het organiseren van dagactiviteiten en mentale ondersteuning op verschillende noodopvanglocaties waaronder vier opvangboten voor vijfhonderd asielzoekers, doorstroomlocatie cruiseferry Silja Europa met rond de 1500 statushouders en de noodopvanglocaties met nog eens bijna tweehonderd Oekraïense ontheemden.

Vind je het leuk een handje te helpen rond of op onze kledingmarkt en ben je beschikbaar in de periode van 6 tot en met 10 en/of van 13 tot en met 17 mei? Meld je dan nu aan!

Aanmelden, spullen aanbieden of informatie inwinnen kan door een mailtje te sturen naar Jacqueline via jacqueline@stichtingmano.nl of neem contact op via, tel. 0683626734.