Vrijwilligers SamenDoorSamen volgen opleiding tot fietsdocent

Op 10 en 11 mei hebben een aantal vrijwilligers van SamenDoorSamen de opleiding tot fietsdocent gevolgd bij DOCK Feijenoord.

De eerste dag hebben we een fietsles met 10 vrouwelijke cursisten bijgewoond. Mooi om te zien dat de dames die eerst uit balans en onzeker op de fiets zaten, aan het einde van de les al met iets meer vertrouwen zonder ondersteuning op de fiets durfden te zitten! De tweede dag hebben we meer over de praktijk en theorie geleerd. Stapsgewijs kunnen wij zo in een reeks van 10 lessen statushouders vaardig maken op de fiets. Onze cursisten krijgen aan het einde van de cursus een eindexamen. Als ze dit hebben gehaald, kunnen zij met een diploma en zelfvertrouwen de wegen van Rotterdam befietsen. Het gaat tijdens de lessen natuurlijk niet om het fietsen alleen; ontmoeting, het sociale aspect en het oefenen van de Nederlandse taal staan net zo centraal.

Met trots presenteren wij hierbij onze gecertificeerde fietsvrijwilligers! Wij hebben er zin in om de lessen te gaan geven en op die manier bij te dragen aan de zelfredzaamheid van de statushouders.

IMG_4391IMG_4386