Vrijwilligers gezocht die mensen uit Oekraïne kunnen begeleiden!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die nieuwe Rotterdammers afkomstig uit Oekraïne kunnen begeleiden. Dus heb je nu en dan wat vrije tijd, spreek je Oekraïens of Russisch én Nederlands of Engels en woon je in Rotterdam of directe omgeving? Dan kunnen wij jouw hulp heel goed gebruiken!

Net als alle Rotterdammers gaan ook onze bewoners van de noodopvangen voor vluchtelingen uit Oekraïne naar een huisarts, tandarts, consultatiebureau, huis van de wijk etc. Met dat verschil dat zij onze taal nog niet voldoende spreken.

Daarom zoeken mensen die de taal spreken en bereid zijn om, op oproep basis, onze bewoners hierbij te begeleiden.

Heb je interesse? Meld je dan bij ons aan via keesvdl@stichtingmano.nl en we nemen graag contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Actief in kleine opvang
Sinds de late zomer van 2022 verzorgen wij ook het locatiemanagement en het beheer van een aantal kleinere opvanglocaties in Rotterdam. Zo zijn wij actief voor de tijdelijke bewoners van vijftien sloopappartementen in Rotterdam Charlois en Hoogvliet, van een tot opvanglocatie omgevormde kerk in Hoogvliet en van een voormalig bedrijfspand in Rotterdam-West.

Onze taken bestaan uit maatschappelijke begeleiding wat betekent dat wij ogen en oren zijn op de locatie en goed weten wat er speelt. We organiseren bewonersbijeenkomsten ter informatie en samenzijn en checken of het huisreglement wordt nageleefd.

Verder beantwoorden we vragen tijdens vragenuurtjes, zijn we permanent bereikbaar, treden we op als vertrouwenspersoon of stellen deze beschikbaar binnen de community en begeleiden we naar eerstelijns zorg. Tot slot helpen wij met de voorbereiding op en zoektocht naar werk.