VoorleesExpress verder bij Bibliotheek Rotterdam

VoorleesExpress Rotterdam gaat verder bij Bibliotheek Rotterdam. Aan deze overgang is de afgelopen maanden hard gewerkt door beide partijen. “We geloven dat Bibliotheek Rotterdam perfect is om de VoorleesExpress naar een hoger niveau te tillen, vooral omdat onze stad blijft groeien en veranderen”, stelt onze directeur Ken Gould.

De afgelopen jaren heeft ons team in samenwerking met talloze vrijwilligers heel hard gewerkt om dit mooie project waarbij voorlezers bij Rotterdamse gezinnen thuis taal stimuleren op een hoger plan te brengen. En nu is het tijd voor een volgende stap. “Bibliotheek Rotterdam heeft de boeken, de middelen, de kennis en de specialisatie in taal en verhaal. En heel belangrijk, de synergie om dit project nog verder te brengen.”

Ongelofelijk trots
Ook Bibliotheek Rotterdam is zeer tevreden met deze nieuwe ontwikkeling: “Wij zijn ongelofelijk trots om aan te kondigen dat we de VoorleesExpress onder onze vleugels nemen! Onze gedeelde missie om laaggeletterdheid aan te pakken neemt zo een inspirerende vlucht.”

De VoorleesExpress zet zich in om de taalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en laaggeletterdheid te bestrijden. Vrijwilligers komen bij gezinnen thuis en bieden prentenboeken in alle talen, taalspelletjes en voorleesmomenten aan. Ouders en kinderen worden zo ondersteund en ontdekken het plezier van taal. “Dit sluit naadloos aan bij onze missie om elk kind een kans te geven op een taalrijke toekomst”, stelt Bibliotheek Rotterdam.

Hard gewerkt
Onze collega’s van VoorleesExpress Rotterdam gaan we uiteraard heel erg missen, maar we zullen nauw samen blijven werken vanuit onze programma’s waarin wij onder meer met Rotterdamse nieuwkomers of kinderen met een taalachterstand werken aan het verbeteren van het Nederlands.

De afgelopen maanden werd hard gewerkt om VoorleesExpress Rotterdam ook tijdens het proces van de overgang goed draaiende te houden. En met succes. “Het doel om dit jaar 180 gezinnen te matchen aan een voorleesvrijwilliger is al in zicht, er zijn namelijk al 122 gezinnen gekoppeld. Een fantastisch resultaat dat de relevantie van de VoorleesExpress nog maar eens onderstreept.”