VoorleesExpress Rotterdam blijft actief!

Onze vrijwilligers van VoorleesExpress Rotterdam komen normaal gesproken bij gezinnen met kinderen van 2 tot 8 jaar aan huis om ze te helpen met hun taalachterstand. Simpelweg met de taal bezig zijn helpt enorm, zoals voorlezen, samen praten en taalspelletjes doen. Nu we vanwege corona niet meer bij mensen thuis kunnen komen, verzonnen onze medewerkers en vrijwilligers allemaal creatieve manieren om ook op afstand bezig te blijven!

Zo stappen onze lieve collega’s op de fiets om VoorleesExpress pakketjes door de brievenbus te bezorgen, met daarin onder andere een prentenboek en spelletjes.

Voorlezen kan natuurlijk ook op afstand via videobellen. Onze collega Helena maakte hier een leuke instructievideo voor. Ook vind je in de online bibliotheek veel gratis e-books en luisterboeken voor jong en oud. Neem hier een kijkje in het aanbod: https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/online.

Onze vrijwilligers bedachten ook leuke nieuwe manieren om hun gezinnen te blijven helpen. Zo maakten Lotte en Maite bijvoorbeeld voorleesdozen en taalpakketjes, met oefeningen die de kinderen zowel zelfstandig als met hun ouders kunnen doen. Leuk en leerzaam! En Jennifer maakte een speciaal Paaspakket.

We hopen iedereen snel weer te zien! Tot die tijd blijven we leuke ideeën verzinnen.