Vier contracten getekend na geslaagd werkbezoek aan Bilfinger

Samen met Bilfinger Industial Services pakken we flink door. Een werkbezoek met een aantal deelnemers heeft namelijk geresulteerd in vier contracten. De deelnemers kunnen aan de slag via de bedrijfsschool waar zij terwijl ze al werken ook een opleiding krijgen voor het werk bij het bedrijf dat projecten en onderhoudswerkzaamheden in de industrie verricht.

De deelnemers gaan nu eerste aan de slag om hun VCA-certificaat te halen en kunnen dan naar verwachting in januari starten als werknemer. Zij raakten gemotiveerd tijdens het werkbezoek dat onlangs vanuit ons deelprogramma Samen aan de Slag werd georganiseerd.

Ze kregen een rondleiding op het terrein van een van de klanten van Bilfinger. Met trots werd er uitleg gegeven over de steigerbouwwerkzaamheden aldaar. Na de rondleiding en een presentatie over het werk bij Bilfinger kregen de deelnemers de kans om hun vragen te stellen.

Een hele goede kans
Bij Bilfinger kunnen de deelnemers tijdens hun baan een opleiding van veertien weken volgen om alles te leren wat nodig is voor het werk bij het bedrijf. Daarna zijn er ook nog mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld als teamleider. Bilfinger wil graag nieuwe werknemers aannemen om het personeelsbestand op peil te houden.

Deelnemers van onze programma’s SamenDoorSamen (voor statushouders) en SamenSterk (voor vluchtelingen uit Oekraïne) gingen mee met het werkbezoek. “De deelnemers vonden het heel interessant. Ze willen heel graag werken en zien dit als een hele goede kans”, stelt projectcoördinator Adel.