Van alles te doen voor kinderen tijdens de MANO zomervakantie

We organiseren dit jaar heel veel activiteiten voor kinderen in de zomervakantie. Ouders uit onze doelgroep klopten bij ons aan met het verzoek of we activiteiten kunnen organiseren omdat zij vaak niet of nauwelijks op vakantie gaan. Daarom pakken wij flink uit, bijvoorbeeld met een Eindeschooljaarsfeest, een kinderfestival, sportdag, dansworkshop en een nieuwe editie van Het Nieuwe Rotterdammertje en nog veel meer!

Lekker klimmen bij onze partner Fun Forest in het Kralingse Bos staat ook nog op het programma en natuurlijk kan een bezoek aan Diergaarde Blijdorp niet ontbreken tijdens een Rotterdamse zomervakantie! Daarnaast staan er ook nog creatieve workshops op het programma en kunnen ouders met kinderen aanschuiven bij de voorleesochtend van VoorleesExpress Rotterdam.

In augustus kunnen de kinderen zich nog uitleven met een dans- en modeshow die zij zullen uitvoeren tijdens het Mano Zomer Sport Toernooi waar ook heel veel uitdagende kinderactiviteiten te doen zullen zijn!

We begonnen de zomervakantie al goed met een Eindejaarschoolfeest in Het Park bij de Euromast. Hier waren alle kinderen uit Oekraïne welkom die in de opvanglocaties wonen waar wij actief zijn. Locatiemanagers Tetiana en Kateryna zetten een zomers feestje in Hawaï sfeer neer met een fantastische fotoboot, leuke spelletjes en wedstrijdjes en lekker eten en drinken.

Kinderfestival
Ook werd er voor de kinderen uit Oekraïne een workshop fotografie verzorgd door Marjon Trap. De kinderen kregen tips qua perspectief, beweging en licht om goede foto’s van voorbijgangers en selfies te maken. Na afloop konden de kinderen hun zelfgemaakte foto’s via een website downloaden.

Op de ferry Silja Europa begonnen wij de activiteiten die wij hier gaan organiseren met een gezellig Kinderfestival met creatieve, muzikale en sportieve workshops voor alle kinderen en jongeren die hier zullen verblijven. En dat zorgde meteen voor een goede sfeer in deze opvanglocaties waar wij voor duizend tijdelijke bewoners dagbesteding zullen organiseren.

Het Nieuwe Rotterdammertje
Gisteren werd ook een start gemaakt met onze kinderkrant Het Nieuwe Rotterdammertje! Een redactie van veertien kinderen komt de komende drie weken, twee keer per week bijeen, om samen te werken aan de 7de editie, dit keer over Zomer! Dat wordt interviewen, verhaaltjes schrijven, mooie tekeningen, schilderijen en foto’s maken en heel nieuwsgierig zijn.

En samen met HET LAB Rotterdam organiseren we tijdens de zomervakantie ook weer een nieuwe reeks workshops onder de noemer ‘De Kleine Wetenschapper’. Kinderen leren hier alles over techniek en gaan onder meer aan de slag met eigen T-shirts printen, elektriciteit en 3D printen.

We hebben dit jaar gekozen voor extra veel activiteiten in de zomer omdat bleek dat hier binnen de doelgroep veel behoefte aan is. Ouders hebben aangegeven dat zij de zes weken zomervakantie erg lang vinden met de kinderen thuis. De meesten gaan niet op vakantie omdat zij in sommige gevallen niet de middelen hebben om er met het hele gezin op uit te gaan.