Vacatures bij VoorleesExpress Rotterdam

Stichting Mano is op zoek naar nieuwe voorlezers en coördinatoren ter ondersteuning van het project VoorleesExpress Rotterdam. Hierin geven we taalondersteuning aan kinderen van 2 tot en met 8 jaar door getrainde vrijwilligers. Het doel van VoorleesExpress Rotterdam is het vergroten van de woordenschat, het leesbegrip en het leesplezier van gezinnen die te maken hebben met een taalachterstand. Ook brengen wij stadsgenoten met verschillende achtergronden in contact met elkaar.

Heb jij affiniteit met kinderen en ben je enthousiast over boeken en (voor)lezen? Of vind je het leuk om een team van voorlezers te begeleiden? Meld je dan nu aan voor een van deze vrijwillgersfuncties!

Voorlezer (1,5 uur per week)

De VoorleesExpress heeft als doel de taalontwikkeling en het leesplezier van kinderen te stimuleren. Als voorlezer lees je wekelijks voor aan kinderen die opgroeien met een taalachterstand. Je leest twintig keer een uur voor bij het gezin thuis, op een vaste avond en tijd. Als voorlezer laat je ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met het gezin kijk je hoe het voorlezen het best past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij begeleid door de projectleiding. De VoorleesExpress is voor zowel gezinnen als voorlezers een bijzondere ervaring!

Het voorlezen vraagt per gezin ongeveer 1,5 uur per week, inclusief voorbereiding en eventuele (online) begeleiding. Lees meer over deze vacature.

Coördinator (Gemiddeld 2 uur per week)

Wij vinden het belangrijk om onze voorlezers intensief te begeleiden. Daarom heeft elke coördinator een team van 6 tot 8 voorlezers en gezinnen onder zijn of haar hoede. Als coördinator ben je goed op de hoogte van wat er bij de gezinnen thuis gebeurt en houd je de verwachtingen en doelstellingen van voorlezers en gezinnen in het oog. Samen kijken jullie hoe het voorlezen bij de gezinssituatie past. Je gaat op drie momenten met de voorlezers mee naar het gezin, organiseert twee bijeenkomsten voor de voorlezers en onderhoudt contact met hen. Daarbij word je begeleid door een projectmedewerker van de VoorleesExpress, met wie je ook regelmatig contact hebt over het verloop van het voorleestraject. Lees meer over deze vacature.