Vacature SamenDoorSamen – Opleidingsprogramma ervaringsdeskundigheid

Ben je statushouder (geweest)?
Wil je jouw eigen ervaringen (meer) inzetten voor Rotterdamse nieuwkomers?
Wil jij graag ambassadeur zijn voor integratie in de stad?
Woon je in de omgeving van Rotterdam?

Doe dan mee aan het opleidingsprogramma ervaringsdeskundigheid bij SamenDoorSamen!

Graag nodigen we je uit om je aan te melden voor de nieuwe editie van ons  opleidingsprogramma ‘Ervaringsdeskundigheid Statushouders’.  

Dit programma maakt deel uit van SamenDoorSamen, het onderdeel van stichting Mano dat zich richt op de participatie en integratie van statushouders in Rotterdam.

Wij weten uit eigen ervaring dat Rotterdammers met een vluchtelingenachtergrond die Nederland inmiddels kennen van grote betekenis zijn voor nieuwkomers in de stad. 

Weet jij hoe het is om je weg te zoeken in Rotterdam, hoe je stappen zet richting jouw eigen toekomst en wil je deze ervaring inzetten voor Rotterdamse statushouders? Dan is ons programma ‘Ervaringsdeskundigheid Statushouders’ misschien iets voor jou. 

In het opleidingsprogramma krijg je verschillende trainingen en workshops. Daarnaast vragen we je inzet voor ons programma SamenDoorSamen, bijvoorbeeld in een (of meer) van de volgende rollen: 

  • Co-trainer – je werkt mee aan het geven van verschillende trainingen.
  • Spreker – je geeft presentaties op bijvoorbeeld vrouwenactiviteiten, interne en externe evenementen. Of je staat de media te woord (bijvoorbeeld het geven van een interview aan een krant of een tv-programma).
  • Coach – je werkt mee als coach/begeleider voor deelnemers die stappen zetten richting de toekomst.
  • Maatschappelijk begeleider & cultural mediator – je voert gesprekken met deelnemers die de basis nog op orde moeten krijgen.
  • Lobby en netwerk – je gaat als ambassadeur met ons team mee naar gesprekken met de gemeente Rotterdam en andere belangrijke partijen voor statushouders en SamenDoorSamen.
  • Denktank/adviesraad SamenDoorSamen – je denkt mee over en bewaakt de kwaliteit van het project SamenDoorSamen.

Wij bieden

We bieden je een vrijwilligersvergoeding van € 4,50 per uur voor de tijd dat je actief bent binnen het opleidingsprogramma. Wanneer je wordt ingezet bij een presentatie, gesprek of een training, dan bieden we je een vergoeding van €50,- per activiteit. De verwachte inzet tot eind 2021 is ongeveer 4 tot 6 uur per week.

Vind je het leuk? En heb je het programma goed afgerond? 

Dan zijn er wellicht mogelijkheden om je als betaalde vakkracht in te zetten bij SamenDoorSamen of andere organisaties.

Bij de selectie voor het nieuwe programma letten we met name op de volgende criteria: taalniveau (minimaal B1), pro-actieve houding, motivatie, ontwikkelingswensen, diversiteit in de groep en eigen inbreng in het programma. 

Het nieuwe programma loopt het hele kalenderjaar 2021 en de kick off van het programma vindt plaats op 17 december 2020 in de avond.

Informatie en aanmelden: 

Kijk voor meer informatie op de SamenDoorSamen website. Mail je motivatie en cv naar Daphne via daphne@stichtingmano.nl

Daarna nodigen wij de geschikte deelnemers uit voor een gesprek. Deze gesprekken vinden plaats op 14 en 15 december 2020.