Update project SamenDoorSamen

SamenDoorSamen is hard bezig met het organiseren van een veelzijdig aanbod aan sociale en culturele activiteiten voor statushouders. Hiernaast krijgt de 1 op 1 begeleiding ook steeds meer vorm.

Op 18 april waren wij in Theater Islemunda aanwezig op een vrijwilligersmarkt voor Rotterdammers die zich willen inzetten voor vluchtelingen, samen met andere non-profit organisaties die iets doen voor vluchtelingen, het AZC en/ of statushouders in Rotterdam. Er hebben zich een aantal enthousiaste mensen gemeld die graag bij ons als maatje, gastgezin of ander soort begeleider in willen zetten, heel fijn! Binnenkort zijn er twee informatiebijeenkomsten voor vrijwilligers van Stichting VluchtelingenWerk om te kijken welke deelnemers mee zouden kunnen doen aan dit traject.

Nu moeten onze vrijwilligers natuurlijk ook goed getraind te werk gaan en in dit kader nemen 8 vrijwilligers op 10 en 11 mei deel aan een heuse fietsdocenttraining. Volledig gecertificeerd kunnen ze daarna aan de slag om fietsles te geven aan statushouders, we kunnen niet wachten!

Islmunda vrijwilligersmarkt