Training Storytelling levert mooie verhalen op!

Bij Storytelling, binnen ons programma SamenDoorSamen, gaat een groep van acht tot tien vrouwen aan de slag met hun verhaal vertellen. Want wat is eigenlijk jouw verhaal, wat wil je over jezelf vertellen en hoe kun je dat het beste overbrengen? Samen met de redactie van De Nieuwe Rotterdammert werden enkele verhalen opgetekend voor publicatie. Vandaag presenteren we het verhaal van Nahla.

Het doel van de training Storytelling is de vrouwen in hun kracht zetten, het verder ontwikkelen van presentatievaardigheden en zelfvertrouwen. De training wordt verzorgd door collega Adel die de training ook namens zijn eigen onderneming We Organisation verzorgt.

Laat je dromen groeien ook waar het niet lijkt te kunnen!

Op een gewone ochtend, op weg naar school, zag ik de aanblik van een roos die het asfalt had doen barsten en uit zijn hardheid tevoorschijn was gekomen. Umm Firas, die op te jonge leeftijd trouwde met een overheidsfunctionaris en hem drie kinderen baarde in een huis dat niet meer dan twee mensen kon herbergen, in een omgeving die helemaal niet de beste is, was ongelukkig. Als ze hem zou verlaten, zou ze geen diploma of beroep hebben waarvan zij en haar kinderen dag in dag uit konden leven, en haar situatie verslechterde. Ze wil een einde maken aan dit lijden, want ze was hier niet aangewend en kende een gelukkige opvoeding waarin zij leefde in alle vrede en liefde met haar ouders.

Uiteindelijk schitterde het idee om te studeren in haar hoofd, en ze kocht boeken en studeerde alleen thuis. En haar man was zich daar niet van bewust omdat zijn werk ’s avonds was en hij de hele dag bleef slapen. En tot haar eigen verrassing wist zij te slagen met een uitstekend cijfer aan het College of English waar zij Literatuur studeerde. “Ik ben een vrouw en ik heb me als vrijwilliger aangemeld bij het Ministerie van Cultuur en na een tijdje werd ik benoemd tot assistent van de Minister van Cultuur, en mijn man wist het nog steeds niet, en toen ik het hem vertelde, was hij net zo verbaasd als ik toen ik de bloem zag. En toen verliet ik hem en had hij spijt van zijn daden.”

Shams kwam uit de duisternis in het licht en schiep kracht uit haar zwakte, dus je moet niet wachten op kansen, maar je gaat naar hen, en onder en rond het asfalt is goede grond. Wees dapper om een hervormer te zijn.

Door Nahla (uitgewerkt door Maya)