Training ervaringsdeskundigheid SamenDoorSamen van start

Sinds de opstart van het project SamenDoorSamen hebben wij ervaren dat de trainingen en andere activiteiten die wij organiseren nóg meer impact hebben als we ervaringsdeskundigen inzetten als trainers en rolmodellen. Ervaringsdeskundigen zijn statushouders die ons programma hebben afgerond. Hiermee maken we het project bovendien wederkerig en verduurzamen wij het project.

Begin augustus zijn we daarom gestart met een opleidingsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Onder leiding van Peter van Heemst hebben deelnemers tijdens de kick-off bijeenkomst kennisgemaakt met elkaar, geoefend met presenteren en het vertellen van een verhaal. Verder hebben we onze rolmodellen meer verteld over wat zij de komende periode kunnen gaan doen voor SamenDoorSamen en hoe wij hen hierin ondersteunen. De rolmodellen zullen lesgeven binnen het programma, coach worden van de nieuwe statushouders, meedenken over ons programma en meegaan naar belangrijke bijeenkomsten. Ook komen belangrijke thema’s aan bod, zoals het belang en de inzet van ervaringsverhalen, sociaal-emotionele ontwikkeling, participatie en leiderschap, lobby, mediatraining en bewustwording. Om dit goed te organiseren en faciliteren, bieden wij hen een opleidingsprogramma aan waarna zij als vakkracht bij ons aan de slag kunnen.

In de komende jaren willen we een grotere groep ervaringsdeskundigen als rolmodellen en ambassadeurs gaan inzetten en gebruikmaken van hun kennis, ervaring en netwerk. Wij zien uit naar een mooie samenwerking!