Tips en een topavond dankzij workshop Interactief Voorlezen

Taalvrijwilliger Willeke volgde onlangs de workshop Interactief Voorlezen & Boekkeuze die Stichting Mano samen met Bibliotheek Rotterdam organiseert. “Het werd een topavond met tips die je meteen in de praktijk kan brengen bij het voorlezen”, schrijft Willeke in een stukje over de training.

“De workshop wordt gegeven door Ellen Welschen, die als jeugdspecialist in de Centrale Bibliotheek werkt. De avond is drukbezocht en de ontvangst is goed geregeld met een heerlijke broodjestafel met koffie & thee. De voorleesruimte is ingericht als een uitnodigende boekenkast, waar van baby tot en met jeugd zijn hart op kan halen.

“Het doel van deze workshop is om iedereen kennis te laten maken met een divers boekenaanbod, die je goed kan gebruiken bijvoorbeeld bij de VoorleesExpress. Ellen start de avond met het voordragen van een mooi gedicht, gedichten hebben haar voorkeur en zij raadt ons ook aan om liedjesboeken in te zetten, wat een leuke manier is om kennis van taal te vergroten.

“Ellen neemt ons mee op reis door een fascinerend boekenlandschap en weet ons door haar boeiende verteltrant te inspireren. Zoals een deelneemster het heel mooi verwoordt:  ‘Ik hang aan jouw lippen’.

“Een mooier compliment dan dit weet ik niet te bedenken, ik heb het ook ervaren als een bijzondere en waardevolle workshop van deze gedreven vrouw. Zelf heb ik een tip van haar toegepast door een boekje toneellezen te gebruiken, dat sloeg goed aan bij de kinderen, waar ik mee werk. Kortom, het was een top avond!”