Teken de petitie Ze Zijn Al Thuis en geef deze kinderen een kinderpardon!

Doen jullie ook mee met de campagne Ze Zijn Al Thuis van De Goede Zaak? Teken de petitie en geef kinderen een kinderpardon.

Al meer dan vijf jaar wonen ongeveer 400 kinderen uit alle windstreken samen met ons. Het zijn onze buren, onze klasgenoten, onze collega’s, onze teamgenoten en onze vrienden. Ze horen bij ons.

Hoe Nederlands zij zich in hun hoofd of hart ook voelen, op papier zijn ze het nog niet. Daarom dreigen ze uitgezet te worden. Buiten hun schuld om. Iedere dag opnieuw is het de vraag of de persoon voor de deur er is om ze met een enkeltje op het vliegtuig te zetten naar een onbekend land.

Wij vinden het, in een tijd van verharding en ik-cultuur, hartverwarmend om te zien hoe hun scholen, sportclubs, werkgevers, stagebegeleiders, buren en vrienden in heel het land vechten tegen hun uitzetting. Nederlanders van werkelijk álle politieke kleuren staan eensgezind in een kring om ze heen.

Wij sluiten ons met liefde bij hen aan en roepen jullie op om dat ook te doen. Samen kunnen wij voorkomen dat deze kinderen uitgezet worden naar landen, waar ze de taal niet van spreken, waar ze niemand kennen, waar ze helemaal opnieuw moeten beginnen.

Deze kids horen zich te stressen over hun schoolexamens, niet over of ze straks nog naar school kunnen. Ze horen te dromen van de toekomst, niet te vrezen door hun afkomst. Zij horen beschermd te worden, niet beschadigd.

Doe met ons mee. Teken de petitie. Deel de boodschap. Samen kunnen wij Nederland van zijn mooiste kant laten zien. Samen kunnen wij onze politici overtuigen van wat iedereen die deze kinderen kent allang weet: ze zijn al thuis.

Met jouw handtekening laten we zien hoe breed de steun in de samenleving is voor een oplossing voor deze gewortelde kinderen. De komende 40 dagen gaan de ondertekenaars van deze oproep, maatschappelijke organisaties en betrokken burgers zoveel mogelijk steun vergaren. Met die handtekeningen gaan we naar fractievoorzitters, gemeenten, de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en het kabinet om een oplossing te vinden. Die moet er komen, want ze zijn al thuis!

Ga naar de website van De Goede Zaak en teken de petitie:

https://actie.degoedezaak.org/petitions/ze-zijn-al-thuis