Taalproject ´Weet u wat u slikt?´

Begin oktober is in Feijenoord het project ‘Weet u wat u slikt?’ van start gegaan. Een samenwerking tussen Hoedje van Papier, Zorgbelang Zuid-Holland, DOCK Feijenoord, DSB vereniging, apotheek Van der Laan en het Erasmus MC.

‘Weet u wat u slikt?’ heeft als doel het bevorderen van therapietrouw. Correct medicijngebruik en het opvolgen van advies van arts of apotheker kan lastig zijn wanneer gebruikers van medicijnen de Nederlandse taal niet goed beheersen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen en zelfs gevaarlijke medische situaties. In de cursussen van ‘Weet u wat u slikt?’ krijgen de deelnemers taalles waarbij de woordenschat gericht op medicijngebruik wordt uitgebreid, wordt er geoefend met het lezen van etiketten en voeren van gesprekken met artsen en wordt er voorlichting gegeven door geneeskunde studenten van de Erasmus Universiteit en apothekers uit de buurt.

Sinds de start van het project heeft ‘Weet u wat u slikt?’ al 170 bewoners van het gebied Feijenoord bereikt! Wil je meer weten over het project? OPEN Rotterdam maakte een leuk filmpje!

weet-u-wat-u-slikt