Succesvol jaar voor SamenProgrammeren

We kunnen met SamenProgrammeren en partner Code Matrix Zone terugkijken op een fantastisch jaar waarin vier groepen deelnemers aan de slag gingen met alle kennis die nodig is om de stap te maken naar een goede baan in de IT. En inmiddels is de eerste groep van 2024 ook al weer van start gegaan.

Onlangs ontmoetten de deelnemers van de laatste groep van afgelopen jaar, die hun certificaten in ontvangst namen, de kersverse groep die nu met de bootcamp aan de slag zal gaan. Op deze manier kunnen deelnemers kennis en ervaring met elkaar uitwisselen en bouwen we aan een community met alle deelnemers.

Werkgevers
Naast het leren van alle programmeertalen die je behoort te beheersen als junior developer besteedt de bootcamp ook veel aandacht aan de interactie tussen deelnemers en potentiële werkgevers. Tijdens masterclasses komen docenten of partners van IT-bedrijven lesgeven, bijvoorbeeld vanuit SDVP (Security SQL-database) en Scrum Academy.

Bij Webhelp en Exact kunnen we terecht voor werkbezoeken. Hier krijgen de deelnemers een masterclass die wordt gecombineerd met een netwerkbijeenkomst. Bijvoorbeeld een masterclass cv maken en Linkedin gevolgd door een netwerkmoment met werknemers van het bedrijf.

Kansen op een baan
Tijdens dit informele moment aan het eind van de dag met een kopje koffie, hapje en drankje kunnen de studenten in contact komen met en vragen stellen aan de werknemers die ervaring hebben op de werkvloer. Op deze manier willen wij er met SamenProgrammeren voor zorgen dat de kansen op een baan in de IT toenemen.

Sinds de start van de bootcamp tijdens corona in 2020 hebben al zo’n driehonderdvijftig deelnemers meegedaan aan SamenProgrammeren dat nieuwkomers in Rotterdam de kans biedt om via een intensief, maar relatief kort traject verschillende programmeertalen te leren en kennis te maken met de werkvloer binnen de IT, op weg naar een baan als junior developer.