Studenten uit Californië geïnspireerd door werk Mano

We hebben een presentatie verzorgd voor studenten uit Californië die voor hun studie in Amsterdam waren voor verschillende trainingen en ervaringen. “De studenten waren onder de indruk van het werk dat Mano doet voor nieuwkomers en de manier waarop alle projecten en programma’s worden gefinancierd”, vertelt communicatiemedewerker Kinza die de presentatie grotendeels verzorgde.

Samen met de studenten, die onder meer Internationale mensenrechten, Journalistiek, Psychologie, Kinderpsychologie, Communicatie en Biowetenschappen volgen, werd eerst nagedacht over wat als eerste in je opkomt bij het woord ‘vluchteling’. Daarna werd de introductievideo over Stichting Mano bekeken.

Via een online verbinding vertelde directeur Lieke over de werkwijze van Mano, over de kernmissie en over belangrijke projecten en programma’s zoals SamenDoorSamen, het Opleidingsprogramma Ervaringsdeskundigheid, de taallessen Nederlands, Samen Sterk voor vluchtelingen uit Oekraïne en de Pilot voor mentale ondersteuning in de noodopvang. De studenten waren een en al oor en maakten ijverig aantekeningen.

Ruimte voor talent
Kinza ging wat dieper in op het werk dat Mano momenteel verricht in de Rotterdamse noodopvang en over hoe belangrijk bewonersactivatie, het bevorderen van zelfredzaamheid, ontspanning, ruimte voor talentontwikkeling en het opbouwen van verbinding met de omwonenden en Rotterdam is. Ook benadrukte zij het belang van de inzet van ervaringsdeskundigen binnen de noodopvang.

De sessie werd afgesloten met heel veel vragen van de studenten. Hier uit bleek onder meer dat zij onder de indruk waren van de aanpak qua financiering en fondsenwerving van Mano, waarbij de stichting inzet op het realiseren van gespreide ondersteuning voor een duurzame en gezonde financiële basis.

Kennisdeling
De presentatie werd mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Stichting Mano en California State Fullerton University. De studenten verlieten de presentatie geïnspireerd en gemotiveerd om hun steentje bij te dragen aan het uitbreiden van de steun door vrijwilligerswerk te doen voor organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen en asielzoekers in Californië.

Door jarenlange ervaring zijn specialismen ontstaan op het gebied van fondsen- en subsidiewerving, interim projectmanagement, meerjarenplanning en diverse trainingen, waaronder: effectief communiceren, presenteren en debatteren, motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht werken, feedback geven en ontvangen, interculturele sensitiviteit, stress sensitief werken en de inzet van ervaringsdeskundigheid.