Storytelling: De brug oversteken

Bij Storytelling, binnen ons programma SamenDoorSamen, gaat een groep van acht tot tien vrouwen aan de slag met hun verhaal vertellen. Want wat is eigenlijk jouw verhaal, wat wil je over jezelf vertellen en hoe kun je dat het beste overbrengen? Samen met de redactie van De Nieuwe Rotterdammert werden enkele verhalen opgetekend voor publicatie. Vandaag presenteren we het verhaal van Elen.

Het doel van de training Storytelling is de vrouwen in hun kracht zetten, het verder ontwikkelen van presentatievaardigheden en zelfvertrouwen. De training wordt verzorgd door collega Adel die de training ook namens zijn eigen onderneming We Organisation verzorgt.

De brug oversteken

Deze brug doet me denken aan een prachtige brug in de stad Aleppo. Het wordt de Tishreen-brug genoemd. De brug hier is als de grote stap die ik heb gezet toen ik van mijn thuisland, Syrië, naar Nederland verhuisde. Van de ene naar de andere kant oversteken is heel anders. In het begin was hier alles moeilijk, omdat alles anders is. Taal, cultuur, cultuurhistorie, gebruiken en tradities. De afstand tussen de start en het midden van de weg vind ik het moeilijkst, toen ik een nieuwe taal moest leren.

Op dat moment voel ik me zoals ik ben. Ik ben geen Syrisch of Nederlands, maar naarmate de tijd vorderde, verbeterde mijn taal, dankzij mijn relatie met de Nederlanders en vrijwilligerswerk. Nu voel ik veel beter geworden. Ik voel als op het moment dat ik de andere kant van de brug nader. Nu voel ik me sterker omdat ik aan de andere kant van de brug sta en op vaste grond in Nederland ben beland. Ik heb een solide basis voor een nieuw begin en een nieuwe ervaring die veel uitdagingen met zich meebrengt.

Door Elen (uitgewerkt door Mosab)