Stichting Mano zet zich in voor de Week van Het Vergeten Kind
Stichting Mano zette zich als samenwerkingspartner van Stichting Het Vergeten Kind weer volop in voor de Week van Het Vergeten Kind. Dit jaar was het thema ‘Ieder kind een liefdevol thuis met vertrouwde gezichten’. Want een vertrouwd gezicht is belangrijk voor jongeren die in ons jeugdzorgsysteem terechtkomen! De uitreiking van de Hartenhuis Award aan de meest inspirerende hulpverleners van Nederland vormde op 29 januari het startschot van de Week van Het Vergeten Kind. Ook vond op dinsdag 4 februari een nieuwe editie van de talkshow Het Vergeten Kind Talks plaats met Beau van Erven Dorens. Mano is mede-bedenker van de events, maakt voor beide events de podiumprogramma’s en verzorgt een groot deel van de productie.
De Hartenhuis Award
Ieder jaar reikt Stichting Het Vergeten Kind de Hartenhuis Award uit aan een organisatie, initiatief, groep of persoon die zich buitengewoon inzet voor kwetsbare kinderen in Nederland. In 2020 werd de prijs uitgereikt aan de drie meest inspirerende hulpverleners van Nederland. De winnaars zijn Andy Bos (categorie ‘begeleider in een vervangende woonsituatie’), Christel Noppen (categorie ‘voogd’) en Samira Niks (categorie ‘ambulant begeleider’). “Deze award is voor alle hulpverleners in Nederland, want stuk voor stuk doen zij hun uiterste best voor kwetsbare kinderen in Nederland“, aldus Christel Noppen.
De leden van de jongerenraad van Stichting Het Vergeten Kind, The Unforgettables, beoordeelden de genomineerden aan de hand van verschillende door hen opgestelde criteria. Zij hebben dagelijks te maken met wisselende hulpverleners en weten als geen ander waar een goede hulpverlener aan moet voldoen. Een goede hulpverlener, vinden zij, is iemand die altijd eerlijk is, er niet omheen draait en de tijd heeft en neemt voor het kind.
Het Vergeten Kind Talks
Op dinsdag 4 februari presenteerde Beau van Erven Dorens de talkshow Het Vergeten Kind Talks en praatte hij met de Unforgettables over hun ervaringen met devele wisselingen van hulpverleners in hun leven. Jongeren gingen in gesprek over het gemis van het kunnen opbouwen van een vertrouwensband met een hulpverlener die er echt altijd voor hen was. Tijdens het tafelgesprek komen tevens hulpverleners aan het woord om het thema toe te lichten en hun ervaringen te delen. Tot slot zette ook het publiek de aanwezige denkkracht in bij een afsluitende ronde. Het publiek bestond uit beleidsmedewerkers, jeugdzorgprofessionals en studenten.
Talks Magazine 2020
Mooie verhalen waarin kinderen hun eigen ervaringen delen lees je in het Talks Magazine. Dit in beperkte oplage gedrukte en online magazine neemt de lezer mee in de wereld van vergeten kinderen. Want niemand anders kan hun situatie zo goed verwoorden zoals ervaringsdeskundigen jongeren dat doen. Lees het magazine hier.