Stichting Mano gekozen tot goede doel van LetterFestival!

Goed nieuws! Stichting Mano is gekozen als goede doel van het LetterFestival dat de gezamenlijke Rotterdamse Rotaryclubs en de Bibliotheek Rotterdam voor de derde keer organiseren.

Deze editie, op zondag 21 november, van 14:00 tot 16:00 uur in de Centrale Bibliotheek, staat in het teken van: Laaggeletterdheid…daar gaan we samen iets aan doen! Tijdens het LetterFestival wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor projecten gericht op het verbeteren van de taalvaardigheid, zoals de projecten die onder ‘Taal & thema’ vallen bij Stichting Mano.

Iedereen die taal een warm hart toedraagt is welkom om mee te doen aan een middag vol taalplezier. Rotaryleden, introducés en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom. Thuis (via online) of in de Centrale Bibliotheek.

Op het programma staat het dictee dat dit jaar is geschreven door Wim Tromp Meesters, docent Klassieke Talen aan het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Het dictee wordt voorgelezen door niemand minder dan Judith Bokhove. Zij heeft als wethouder 2021 uitgeroepen tot Jaar van de Taal. Iedereen kan meedoen aan het dicteer zowel thuis als in de zaal.

Ook is er tijdens het LetterFestival een spannende Duplicate Scrabble-wedstrijd, waarbij iedere deelnemer wordt geconfronteerd met hetzelfde bord en dezelfde letters. Om thuis mee te doen, heb je alleen een computer, tablet of smartphone nodig.

Rotterdamse Rotaryclubs: “We vragen aandacht voor een van de grootste en tegelijk meest onderschatte problemen in de Rotterdamse samenleving: laaggeletterdheid. Maar liefst 90.000 Rotterdammers hebben moeite met lezen en schrijven … twee keer zoveel als het landelijk gemiddelde. En daardoor komen deze Rotterdammers vaker in de problemen op het gebied van werk, geld, opvoeding en gezondheid.”

Wethouder Judith Bokhove heeft 2021 is in Rotterdam uitgeroepen tot het Jaar van de Taal: “Wie goed kan lezen en schrijven en de Nederlandse taal goed kan begrijpen en spreken, is beter in staat om werk te vinden, de eigen financiën op orde te hebben, de kinderen op te voeden en gezond te blijven.”

Doneren kan via de donatieknop op website van het LetterFestival of door een bedrag rechtstreeks overmaken aan Stichting Mano via NL81 INGB 0004644474 onder vermelding van ‘donatie LetterFestival 2021’. Stichting Mano heeft de ANBI status.