Spullen gezocht voor uitbreiding assortiment Mano Kledinguitgiftepunt!

Wij zijn op zoek naar spullen voor onze Mano Kledinguitgiftepunt! Momenteel hebben we te maken met een tekort aan kinder- en dameswinterjassen. Dus als u nog een goed, ongebruikt exemplaar in huis heeft, dan vernemen wij dat graag!

Ook willen wij het assortiment verder uitbreiden met beddengoed, meubels, naaimachines en fietsen! Vanuit dit uitgiftepunt willen wij de tijdelijke bewoners van de Rotterdamse noodopvang waar wij actief zijn voorzien van broodnodige spullen.

Zo zijn wij ook altijd op zoek naar meer kleding, schoenen en toiletspullen. Ook naar keukenspullen, zoals servies, bestek en pannen is heel veel vraag omdat de statushouders vanuit het schip naar een woning in Rotterdam worden geplaatst en dan plots van alles nodig hebben voor in het huishouden.

Uiteraard blijft winterkleding ontzettend urgent met de huidige kou. We zijn daarom nog steeds op zoek naar winterkleding in goede staat vooral voor heren, zoals jassen, schoenen, handschoenen, sjaals, mutsen. Herenkleding is harder nodig omdat kinderen en vrouwen bij de Kledingbank terecht kunnen.

Ook lekkernijen zijn van harte welkom. Belangrijk hierbij is dat het gaat om etenswaren die direct gegeten kunnen worden, zoals nootjes, chips, chocolade en koekjes. De bewoners van de noodopvang hebben namelijk niet de mogelijkheid om zelf te koken. Aan soep of pasta hebben zij dus helaas heel weinig.

Kom langs om spullen te brengen!
Ook vouchers voor boodschappen of toiletspullen zijn van harte welkom. Hierbij gaat het vooral om waardebonnen van 5 tot 20 euro zodat wij zoveel mogelijk bewoners van een bon kunnen voorzien.

Dus heeft u goede winterkleding voor heren of andere, bovengenoemde spullen om te doneren? Stuur dan een mailtje naar manowinkel@stichtingmano.nl .

Spullen langsbrengen kan ook. Het uitgiftepunt is elke dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 13.00-16.00 uur aan de Gustoweg 83, 3113 AC in Schiedam. Wij nemen aldaar de spullen graag van u in ontvangst om ze een tweede leven te geven. Laten we er met zijn allen een warme en gezellige winter voor iedereen van maken!

Welkom in Rotterdam
Stichting Mano organiseert onder de noemer ‘Welkom in Rotterdam’ sinds eind 2021 dagactiviteiten en een spreekuur ter mentale ondersteuning in de Rotterdamse noodopvang. We zijn actief in vijf verschillende noodopvanglocaties die verspreid liggen over de stad. Gemeente Rotterdam heeft Stichting Mano ingeschakeld om dit mooie en belangrijke werk te doen.