Sportmaatje

Als sportmaatje ga je wekelijks samen sporten met deelnemers of sluit je incidenteel aan bij sportactiviteiten die worden georganiseerd door SamenDoorSamen / Stichting Mano. We zien graag dat onze deelnemers gezond en fit blijven door aan voldoende beweging te komen.
Omschrijving
Als sportmaatje spreek je wekelijks af met een nieuwkomer om samen te sporten of op zoek te gaan naar een sport die bij hem of haar past. Misschien zit jouw maatje veel thuis en is sporten een leuke activiteit om invulling te geven aan de dag en uiteindelijk ook om een sociaal netwerk op te bouwen. Of wil jouw maatje graag sporten, maar blijkt de stap om zich aan te melden bij een sportschool te groot, omdat informatie op website in het Nederlands is. Tijdens jullie ontmoetingen oefenen jullie ook met de Nederlandse taal door gesprekken te voeren over alledaagse onderwerpen.
Tijdsinzet
Je spreekt eens per week met elkaar af, ongeveer 1 á 1,5 uur, gedurende een periode van drie maanden. Het gaat dus om ongeveer 12 á 15 contactmomenten. Voordat je start volg je een verplichte basistraining bij Stichting Mano. Dit is een eenmalige training op doordeweekse avond. Stichting Mano biedt nog meer trainingen en workshops aan en daar mag daar vrijblijvend aan deelnemen. Tijdens jouw maatjestraject heb je een vast aanspreekpunt voor vragen en advies.
Wij vragen:
- Een redelijk tot goede beheersing van de Nederlandse taal;
- Een betrokken, ondernemend en sportief persoon;
- Een open, nieuwsgierige houding en interesse in culturele diversiteit;
- Een flexibele en geduldige houding waarbij je er rekening mee houdt dat je maatje soms een afspraak kan afzeggen of verplaatsen;
- Beschikbaarheid van wekelijks 1 á 2 uur gedurende minstens drie maanden.
Wij bieden:
- Een basistraining voor maatjes (verplicht);
- De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende trainingen op het gebied van Interculturele communicatie en andere relevante thema’s;
- Intervisiemomenten met andere vrijwilligers om ervaringen en ideeën uit te wisselen;
- Een unieke ervaring om nieuwkomers te helpen hun weg te vinden in Rotterdam;
- Een vrijwilligersvergoeding.
Achtergrondinformatie Stichting Mano
Stichting Mano wil dat alle kwetsbare Rotterdammers kunnen meedoen in de samenleving en ontwikkelt hiervoor diverse programma´s en activiteiten. Op die manier dragen wij bij aan een Rotterdam waar plek is voor een ieder; een stad waar iedereen op een volwaardige manier kan meedoen, ook degenen voor wie dat in eerste instantie minder vanzelfsprekend lijkt.