Save the date! Op 13 september organiseren wij het Digi-Taalfestival

Schrijf het alvast in de agenda! Save the date! Op woensdag 13 september organiseren wij van 13.00 tot 16.00 uur het Digi-Taalfestival op het Noordplein in Rotterdam. Samen met onze partners Bibliotheek Rotterdam, DOCK, SOL, Alsare en Stichting Lezen & Schrijven willen we de aandacht vestigen op laaggeletterdheid en de impact hiervan op digitale vaardigheden!

Doel van het Taalfestival is in eerste plaats ervoor zorgen dat laaggeletterde Rotterdammers weten welk taal- en digitaliseringsaanbod er in de wijk is en dat het voor hen makkelijker wordt om bij deze organisaties binnen te stappen. Ook willen we iedereen graag informeren over de kansen die er zijn om vrijwilligerswerk te doen of om je in te zetten voor welzijnspartijen in de wijk.

Taalquiz en kraampjes
Het Digi-Taalfestival wordt georganiseerd in het kader van de Week van Lezen & Schrijven (van 8 t/m 15 september). We pakken groots uit met taalspelletjes, een taalquiz, informatie over het taalaanbod in de Rotterdamse wijken en een springkussen voor de kinderen. Vanuit verschillende kraampjes zullen Stichting Mano en alle partners informatie verstrekken over taalcursussen en alle mogelijkheden die er zijn om zowel taalvaardig als digitaalvaardig te worden.

Het Noordplein zal veranderen in een taalplein met een leer/belevingszone waar bezoekers beleven hoe het is om laaggeletterd te zijn, een inspiratiezone waar laaggeletterde ervaringsdeskundigen aan het woord zijn en hun ervaringen delen en een informatiezone met een informatiemarkt georganiseerd door welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Zegt het voort!
We hopen iedereen er te verwelkomen en waarderen het zeer als u alvast een mogelijk belangstellende tipt! Zegt het voort!