Samenwerking biedt deelnemers Mano ondernemerskansen

We gaan samenwerken met Pangea Incubator om deelnemers van onze programma’s de kans te bieden een training te volgen over ondernemerschap. Pangea Incubator ondersteunt nieuwkomers bij het opzetten van een onderneming in Nederland.

Ondernemerschap biedt kansen om aan een toekomst te bouwen in Nederland en kan daarom interessant zijn voor mensen die hier een nieuw leven willen opbouwen. Daarom nodigden wij Marcel Keyser, Patrick Lucas van Pangea Incubator en trainer Doesje Fransen (vanuit SocialDream.nl) bij ons uit op kantoor voor een presentatie.

Succesverhaal
Ons team en deelnemers kregen uitleg over de structuur het eenjarige Start Your Business programma, dat uit drie fases bestaat: plannen, doen en controleren! Samen luisterden we naar het inspirerende succesverhaal van Ola Shams, die via dit programma haar eigen Syrian Food Trucks en restaurant realiseerde.

Onze deelnemers vonden de presentatie buitengewoon nuttig, zoals wel bleek uit hun betrokkenheid en de overvloed aan vragen over hun toekomst als ondernemers. Zij kunnen zich vanaf heden gaan aanmelden voor het traject en enkele deelnemers hebben zich al ingeschreven.

Economische empowerment
We willen middels deze samenwerking gevluchte nieuwkomers en ondernemers kansen en ondersteuning bieden in de vorm van mentorschap, training, toegang tot netwerken en financieringsmogelijkheden. “Samen streven we ernaar innovatie, veerkracht en economische empowerment onder onze deelnemers te bevorderen”, stelt collega Kinza die de presentatie organiseerde.

Pangea ontsluit talent en verrijkt onze economie door ondernemers met een vluchtelingenachtergrond te ondersteunen met hun bedrijfsopbouw in Nederland. ‘Dit doen we met ons all-in programma ‘Start Your Business’ waarin nieuwkomers de kans krijgen hun eigen bedrijf op te bouwen met structurele omzet in een periode van een à twee jaar.’