SamenUit geniet van Arabische jazzklanken in de Doelen

SamenUit heeft met een gezellige groep een bezoek gebracht aan het concert van Nai Barghouti in de Doelen. “Het was echt genieten van de jazz met Arabische invloeden”, stelt coördinator Mosab. “Het concert maakte indruk en voor sommige deelnemers was het hun eerste bezoek aan de Doelen.”

Een mooie groep van vijftien deelnemers en vrijwilligers bracht een bezoek aan deze Rotterdamse concertlocatie waar vandaag Arabische klanken klonken. “We kregen een kleurrijke en verrassende mix van Arabische klassiekers, eigen composities en jazz voorgeschoteld.”

De Palestijnse zangeres, componist en fluitist Nai Barghouti trad samen op met het Metropole Orkest en het Amsterdams Andalusisch Orkest. “De sfeer was zeer aangenaam met Arabische liederen en muziekstukken.”

Vrijwilligerswerk
Dankzij een fijne samenwerking met de Doelen konden wij onze deelnemers trakteren op dit concert. Ook krijgen deelnemers de kans om hier als vrijwilliger, bijvoorbeeld als gastvrouw of gastheer, actief te worden.

SamenUit, onderdeel van ons programma SamenDoorSamen voor statushouders, biedt deelnemers, waaronder veel nieuwe Rotterdammers van onze programma’s, de kans Rotterdam of Nederland te ontdekken, te netwerken en Nederlands te oefenen met andere aanwezigen en stadsgenoten. Ook zorgt het samen op stap gaan ervoor dat nieuwkomers vervolgens ook zelfstandig makkelijker een uitje gaan maken.