SamenProgrammeren gestart met alweer de 6e groep!

Al weer de zesde groep enthousiaste studenten is onlangs gestart met het opleidingsprogramma SamenProgrammeren! De deelnemers volgen intensieve lessen om de hard skills van het programmeren te leren en doen ook soft skills op die van pas komen bij het vinden van een baan in de IT.

De modules worden verzorgd door ervaringsdeskundige Abboud Mourad. Hij wordt hierin ondersteund door docenten die voorheen als deelnemers zijn opleiding volgden. Het programma leidt tot een mooie community waar men samenwerkt, van elkaar leert en een netwerk vormt!

Ook aan de soft-skills die nodig zijn wordt aandacht besteed. Zo volgt de huidige groep deze maand twee opleidingsdagen in projectmanagement, gegeven voor een groot internationaal IT bedrijf.
Naast de opleiding zijn er leerzame masterclasses en ontmoetingen om de deelnemers voor te bereiden op het werken als (junior) developer!

Digitaal kopje koffie
Zo zijn zij de afgelopen periode bij een bedrijf in Amsterdam geweest om daar verschillende workshops te volgen en vooral hun netwerk uit te breiden en in gesprek te gaan met mensen met verschillende functies binnen de IT.

Deze uitstapjes en ontmoetingen zijn belangrijk om een goed beeld te krijgen van het werkveld en voor het vormen van een netwerk. Een mooie toevoeging zijn ook de informele ‘digitale kopjes koffie’ die worden gehouden met werknemers van verschillende IT-bedrijven.

Op deze manier hopen wij uiteindelijk elke deelnemer een plek te kunnen geven in de IT wereld, waar ze ofwel verder kunnen leren, ofwel als junior aan de slag kunnen!