SamenProgrammeren blikt met filmpje terug op een succesvol jaar!

Het was weer een goed jaar voor SamenProgrammeren. Vier nieuwe groepen werden opgestart en 46 deelnemers maakten stappen op weg naar werk in de IT als programmeur. Ook waren er mooie samenwerkingen met Dept Agency en Webhelp. Een filmpje gemaakt door Code Matrix Zone geeft een goed overzicht van het afgelopen jaar.

Tijdens het bezoek aan Dept Agency in Amsterdam waren er verschillende masterclasses en bijeenkomsten en werd er uitgebreid kennisgemaakt met de werknemers van het internationale IT bedrijf dat hun klanten van A tot Z binnen het IT domein kan ondersteunen.

Sinds de start van SamenProgrammeren, net voor de eerste lockdown in 2020, zijn al zeven groepen met programmeurs in spe opgestart. De deelnemers volgen intensieve lessen om de hard skills van het programmeren te leren door aan de slag te gaan met HTML, CSS, Javascript, REST API, Jquery, Bootstrap, React, Nodejs, Express, python, Django, Algorithme: Javascript en Database:SQL, en NoSQL. Aanvullend op de hard skills zijn dit jaar ook WordPress en Scrum als masterclasses aangeboden.

Vrijmibo
De deelnemers van SamenProgrammeren maken tijdens het traject ook werk van softs kills door tijdens workshops, grotendeels verzorgd door Webhelp, alles te leren over LinkedIn, Project Management, cv en solliciteren, Accesibility en GetHub. Ook wordt ingezet op netwerkdagen en bedrijfsbezoeken en is er een door Webhelp georganiseerde digitale vrijmibo om kennis te delen, tips uit te wisselen en te netwerken.

De online lessen staan onder leiding van ervaringsdeskundige Abboud Mourad, ondersteund door docenten die voorheen als deelnemer zijn opleiding volgden. Vanuit het programma vormt zich zo een mooie community waar men samen werkt, van elkaar leert en die een steeds uitbreidend netwerk biedt.