Saleem succesvol begeleid naar University IncLUsion Program

Coaching naar werk, een opleiding of vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel van ons deelprogramma Samen aan de Slag voor statushouders in Rotterdam. Onze professionals of ervaringsdeskundigen helpen Rotterdammers hier echt verder met het inrichten van een nieuw leven in Nederland. Zo hebben we onlangs Saleem begeleid naar het University IncLUsion Program van de Universiteit van Leiden waar hij in september start.

Saleem, straalt van vreugde als hij zijn toelatingsbrief laat zien. Het markeert de eerste stap om zijn dromen hier in Nederland te verwezenlijken. “Ik sta te popelen om te leren van vooraanstaande docenten, samen te werken met getalenteerde medestudenten en bij te dragen aan impactvolle projecten die de toekomst vormgeven”, zegt hij.

Ambities vervullen
Saleem, komt uit Jemen, een land dat momenteel in burgeroorlog verkeert. Dit dwong hem zijn vaderland te ontvluchten en een veilige haven in Nederland te zoeken. In de Rotterdamse noodvang, waar hij tijdelijk verblijft, besloot hij niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hij wil werk maken van een succesvol leven in Rotterdam en Nederland en benaderde Stichting Mano voor coaching.

Het Leiden University IncLUsion-programma trok om verschillende redenen zijn aandacht. “Het is een kans om aan een van de beste universiteiten ter wereld te studeren en uit de eerste hand ervaring op te doen met het studentenleven hier in Nederland. Via dit programma kan ik verder met het vervullen van mijn ambities, met mijn carrière.”

Succes
Samen met een professional van Stichting Mano ging hij aan de slag met de toelatingseisen en het selectieproces van het programma en doorliep met succes de sollicitatierondes. In september begint Saleem met vijf modules in het eerste semester: ‘Inleiding tot beveiliging en veiligheid’, ‘Internationale administratie’, ‘Bestuur en digitalisering’ en ‘Inleiding tot internationale organisaties en openbaar bestuur’.

Met deze modules wil Saleem zijn professionele kennis en vaardigheden op het gebied van management opfrissen, als eerste stap op weg naar uiteindelijke doel: het behalen van een bachelordiploma in Industrial Engineering Management. Namens Stichting Mano wensen wij hem het allerbeste met zijn academische inspanningen aan de Universiteit van Leiden!