Rotterdammers gezocht voor gezellige, sociale activiteiten!

Wij zijn op zoek naar Rotterdammers die samen met nieuwkomers Rotterdam en omstreken willen ontdekken! Vanuit ons deeltraject SamenUit organiseren wij jaarlijks namelijk vele uitjes die nieuwe Rotterdammers de kans bieden de stad te ontdekken, stadsgenoten te ontmoeten en Nederlands te oefenen.

In 2022 gingen wij bijvoorbeeld naar Depot Boijmans, naar de Kunsthal en de Rotterdamse Schouwburg. Soms gaan de uitstapjes ook buiten Rotterdam, zo waren er afgelopen jaar bezoeken aan de Tweede Kamer en de Keukenhof.

Belangrijk is dat niet alleen nieuwkomers deelnemen, maar ook Rotterdammers die de stad al goed kennen. Zo kunnen de deelnemers contacten leggen, Rotterdam leren kennen en meer Nederlands praten. Ook kunnen we zo samen nieuwe ideeën bedenken voor activiteiten en vrijwilligers kunnen ook helpen bij de organisatie. We zijn daarom hard op zoek naar vrijwilligers die één keer in de maand mee willen gaan met een activiteit.

Vrijkaartjes
Met ons programma SamenDoorSamen richten wij ons met ontzettend veel plezier op nieuwkomers zich meer thuis laten voelen in Rotterdam. Het is voor onze doelgroep best een drempel om ergens alleen naartoe te gaan en daarom organiseren wij, naast allerlei trainingen op gebied van taal en werk, daarom ook sociale, culturele en sportieve activiteiten.

We maken hierbij gebruik van het diverse aanbod van de stad. Want Rotterdam heeft heel veel te bieden. We hebben inmiddels al mooie samenwerkingen kunnen opstarten en krijgen bij heel veel van deze partners vrijkaartjes voor het uitje.

We organiseren op dit moment elke maand minimaal twee sociale, culturele of sportieve activiteiten. We gaan meestal met groepjes van 8 – 15 deelnemers. Heb jij één keer in de maand 2 uurtjes tijd? En vind jij het leuk om activiteiten te ondernemen? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Meld je dan aan als vrijwilliger via Mosab@stichtingmano.nl of 0682793760.