Ricciotti Ensemble bezorgt bewoners noodopvang een fantastische middag!

Dat was een mooi feestje in Bibliotheek Rotterdam afgelopen vrijdag waar het Ricciotti Ensemble (bestaande uit 43 orkestleden!) bewoners van verschillende noodopvanglocaties trakteerden op een energiek en vrolijk concert! Een mooi uitstapje en even wat afleiding voor de mensen in de Rotterdamse noodopvang, vluchtelingen uit Oekraïne en de statushouders die momenteel worden ondergebracht op cruiseferry Silja Europa.

“Het was fantastisch”, vertelt coördinator Elmer die het optreden in samenwerking met verschillende andere partijen waaronder De Stadscoalitie en Vluchtingenwerk Rotterdam. “Het Ricciotti Ensemble doet verschillende optredens overal in Nederland en het leek ons heel leuk om dit voor nieuwkomers in Rotterdam te organiseren. In oktober komen ze naar de Silja Europa om daar op te treden.”

Als Stichting Mano verzorgen wij in opdracht van Gemeente Rotterdam op dit moment dagactiviteiten op verschillende noodopvanglocaties in Rotterdam, waaronder de cruiseferry Silja Europa waar momenteel duizend statushouders worden ondergebracht. Ook managen wij noodopvanglocaties waar vluchtelingen uit Oekraïne worden ondergebracht.