Prachtige donatie van sportkledinggigant Banlieue!

We hebben een fantastische donatie mogen ontvangen van Banlieue, een vooraanstaande bedrijf in sportieve kleding in Rotterdam. Medewerkers stapten afgelopen vrijdag aan boord van cruiseferry Silja Europa om daar meer dan tweehonderd kledingstukken (broeken, shirts en jasjes) te overhandigen aan jeugdige statushouders die hier tijdelijk verblijven.

Dit tot groot genoegen van alle jonge statushouders die alle mooie sportkleding dankbaar in ontvangst namen. Zo ontstond er een vrolijk kledingfeest met muziek en heel veel blije gezichten van jongeren die hun nieuwe sportkleding konden uitzoeken. En ook als Stichting Mano zijn we ontzettend blij met mooie donaties als deze.

De actie onderstreept de wens van Banlieue om betrokken te zijn en bij te dragen aan een gemeenschap waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de stad die ons ook zoveel heeft gegeven”, stellen oprichter Richard Lopes Mendes en zijn team die hun wortels in Rotterdam West hebben.

Recent doneerde Banlieue in samenwerking met Gemeente Rotterdam meer dan duizend schooltassen aan een lokale basisschool – dezelfde school die Richard als jongen bezocht. Dit gebaar staat symbool voor de missie van Banlieue om bij te dragen aan het welzijn van de lokale gemeenschap, beginnend bij de jeugd.

Als Stichting Mano organiseren wij sinds juli 2023 dagactiviteiten voor de 1500 statushouders die momenteel tijdelijk worden opgevangen op cruiseferry Silja Europa in de Merwehaven. Gemeente Rotterdam heeft ons ingeschakeld voor deze schitterende opdracht.

Vanaf eind 2021 zijn wij via de gemeente actief in het organiseren van dagactiviteiten in verschillende noodopvanglocaties in Rotterdam. Naast activiteiten hebben wij ook al veel ervaring opgedaan met het organiseren van een spreekuur en praatgroepen ter mentale ondersteuning.

Eerder waren wij ook al actief op cruiseschip De Volendam, eveneens in de Merwehaven, waar vorig jaar zo’n 1200 mensen uit Oekraïne tijdelijk verbleven. Ook toen organiseerden wij samen met partners verschillende dagactiviteiten.