Port of Opportunities met Mano op zoek naar werkplek voor nieuwkomer

Stichting Mano heeft er een nieuwe mooie samenwerkingspartner bij. Een team van Port of Opportunities kwam vorige week op bezoek en dat heeft voor veel wederzijds enthousiasme gezorgd. “We willen ons netwerk gaan inzetten om nieuwkomers die meedoen aan de activiteiten van Mano in te passen op de arbeidsmarkt.”

Samen willen we gaan kijken of Port of Opportunities mogelijkheden kan bieden binnen SamenProgrammeren, de bootcamp die nieuwkomers klaarstoomt voor kansen op een baan in IT. Het doel van dit traject is dat alle deelnemers uitstromen naar een traineeship of een betaalde baan.

Ook binnen ons nieuwe programma ‘Samen Sterk voor vluchtelingen uit Oekraïne’ kan het netwerk van Port of Opportunities goed van pas komen. Naast spoedcursussen Nederlands en Engels, trainingen cv-maken en sollicitaties en banenmarkten willen we zoveel mogelijke mensen matchen met werk in Rotterdam en regio.

Arbeidsmarkt
De organisatie zet zich in samenwerking met Port of Rotterdam in voor kansen voor nieuwkomers op werk in en rond de Rotterdamse haven. “We waren (positief!) verrast door de omvang van het werk dat Mano doet en hoeveel ondersteuning ze bieden aan mensen met een migratieachtergrond. Het is goed om te zien dat wij hetzelfde doel hebben.”

Port of Opportunities: “Waar Stichting Mano deze mensen onderwijst in de Nederlandse taal en cultuur, en hen soft skills en praktische vaardigheden bijbrengt, kunnen wij hen verder helpen door ons netwerk open te stellen en te kijken waar zij goed passen op de Nederlandse arbeidsmarkt.”

De kennismaking kwam tot stand met dank aan Arjen Van Tilborg en Renée Rotmans van Port of Rotterdam. Vanuit Stichting Mano kijken we uit naar de samenwerking met Port of Opportunities.