Pachachaca actie bij Wilde Ganzen

Wilde Ganzen steunt overal ter wereld aanpakkers die armoede van onderop willen doorbreken. Ze kiezen kleine, slimme projecten die zorgen voor vooruitgang in hun eigen buurten en dorpen. We zijn heel trots en blij dat onze zusterorganisatie Pachachaca als een van deze aanpakkers is gekozen!

Drie jaar geleden nam medeoprichter en oud-directeur van Hoedje van Papier, Liesbeth Kerstens, het gezinshuis samen met haar man Pavel over. Zij runnen dit op een geheel vrijwillige basis. Met behulp van de actie van Wilde Ganzen willen ze stoere moeders in de Heilige Vallei van de Inca’s helpen hun kracht te vinden. Het spotje kun je hier terugkijken!

Ondertussen ondervinden ze ook in Peru de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Het land is afgesloten door een reisverbod en iedereen moet thuisblijven. Dit betekent dat Liesbeth, Pavel en onze collega Daphne er momenteel helemaal alleen voor staan, omdat al hun hulpkrachten nu wegvallen. Toch houden ze de moed erin en steunen de getroffen mensen in de Heilige Vallei – die nu vaak zonder eten zitten – met voedselpakketten. Zeker in deze tijden moeten we elkaar helpen, want samen staan we sterk!