Op de foto met Rembrandt in het Rijksmuseum

Een volle touringcar zette afgelopen week koers naar Amsterdam voor een bezoek aan het Rijksmuseum. We gingen met een mooie gemêleerde groep van 45 deelnemers van verschillende projecten op pad. Het enthousiasme van iedereen was zichtbaar, helemaal toen we zelfs met Rembrandt op de foto konden!

Het is hoogseizoen voor ons deelproject SamenUit, dat statushouders en andere nieuwkomers uit onze projecten mee eropuit neemt om Rotterdam of andere interessante plekken in het land te bezoeken. En nu stond er dus een tripje Amsterdam op het programma. Een prachtige kans die door velen werd benut.

De ontvangst bij het Rijksmuseum was geweldig met een welkomstdrankje en een stukje taart en we maakten kennis met de gidsen van het museum. We gingen er op de foto met Rembrandt die aldaar met zijn schilderspalet rondliep en kregen een prachtige rondleiding met veel informatie over de geschiedenis van het museum en de meest prominente kunstwerken

Melkmeisje
We zagen ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt, ‘Het melkmeisje’ van Vermeer en vele andere geweldige kunstwerken, bijvoorbeeld van Frans Hals. Iedereen was heel blij want het was voor heel veel deelnemers de allereerste keer dat zij het Rijksmuseum bezochten.

Het bezoek was mogelijk dankzij een hele mooie samenwerking tussen Stichitng Mano en KPN die ons eerder al de kans bood om het Koningsdagconcert in Ahoy bij te wonen. En dankzij deze samenwerking staan er in de tweede helft van 2023 nog nieuwe uitstapjes op het programma. Daarover later meer!

In de zomer gaat SamenUit in ieder geval nog twee keer met families en kinderen op pad. Dat wordt lekker klimmen bij Fun Forest in het Kralingse Bos en een dagje Diergaarde Blijdorp kan natuurlijk ook niet ontbreken!

Ga mee als vrijwilliger!
SamenUit biedt deelnemers van onze projecten de kans Rotterdam of Nederland te ontdekken, te netwerken en Nederlands te oefenen met andere aanwezigen en stadsgenoten. Ook zorgt het samen op stap gaan ervoor dat nieuwkomers vervolgens ook zelfstandig makkelijker een uitje gaan maken.

Vrijwilligers zijn nog van harte welkom. Dus heb jij één keer in de maand 2 uurtjes tijd? En vind jij het leuk om activiteiten te ondernemen, nieuwe Rotterdammers te leren kennen en Nederlands te oefenen? Meld je dan aan als vrijwilliger via mosab@stichtingmano.nl of 0682793760.