Op bezoek in het Fotomuseum en koffie drinken bij Hotel New York!

Ons deelproject SamenUit is het jaar goed van start gegaan. Met een flinke club van maar liefst achttien deelnemers werd een bezoek gebracht aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De expositie Eregalerij van de Nederlandse fotografie werd er bezocht.

Iedereen keek zijn of haar ogen uit bij de 99 foto’s die samen het verhaal vertellen van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. En dat was nog niet alles, deze middag! Want daarna werd het uitstapje vervolgd bij Hotel New York waar een heerlijk kopje koffie werd gedronken met een stukje taart!

Zelfstandig op stap
Ons programma SamenDoorSamen organiseert onder de noemer SamenUit sociale en culturele activiteiten waar deelnemers, statushouders die een nieuw leven opbouwen, en vrijwilligers die hen begeleiden, samen Nederlands kunnen oefenen en tegelijkertijd Rotterdam ontdekken.

Zo dragen de uitstapjes ook bij aan de vergroting van het netwerk van onze deelnemers en leren zij de stad en haar mogelijkheden beter kennen. Tot slot zorgen deze activiteiten er ook voor dat deelnemers in het vervolg ook zelf makkelijker zelfstandig op stap gaan in hun vrije tijd.