Op bezoek in het Depot, de Tweede Kamer en het Natuurhistorisch Museum

Het deelproject SamenUit is dit jaar goed van start gegaan. Zo was er een bezoek aan het Depot van Boijmans, ging er een delegatie een kijkje nemen in de Tweede Kamer en keken onze jeugdige deelnemers hun ogen uit in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.

Naar het Depot, vlakbij ons kantoor, waren we natuurlijk heel nieuwsgierig. De spiegelende pot is van buiten indrukwekkend en dat schept hoge verwachtingen van het interieur. Het werd een schitterende rondleiding met als hoogtepunt het terras op het dak.

SamenUit biedt deelnemers van ons programma SamenDoorSamen de kans Rotterdam of Nederland te ontdekken, te netwerken en Nederlands te oefenen met andere aanwezigen en stadsgenoten. Ook zorgt het in eerste plaats samen op stap gaan ervoor dat statushouders vervolgens ook zelfstandig makkelijker een uitje gaan maken.

Interessant was ook het bezoek aan de Tweede Kamer waar we een officiële rondleiding kregen door alle zalen waar in Nederland politiek wordt bedreven. De kinderen keken hun ogen uit tijdens het bezoek aan het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam dat vol staat met Rotterdamse dieren en hun originele verhalen.