Taal & thema

Binnen deze projecten richten wij ons op taal- en conversatielessen gericht op gezondheid, financiële zelfredzaamheid en participatie.

Taalcarrousel I en II

Doel

Het verbeteren van het taalniveau van laag- en midden opgeleide anderstaligen Rotterdammers met A0-A1 en A1-A2 taal niveau. Het gaat hierbij veelal om deelnemers met een langzame leerbaarheid voor wie formeel taalonderwijs nog niet haalbaar is.

Werkwijze

Met onze taallessen binnen de Taalcarrousel I en Taalcarroussel II creëren wij voor deze Rotterdammers een informele, vertrouwde leeromgeving waarin zij de kans krijgen hun basisvaardigheden op het gebied van taal te verbeteren.

Met Taal Op Orde

Doel

Het opbouwen en vergroten van een sociaal netwerk, de Nederlandse taalvaardigheid verbeteren, kennis over financiën en administratie vergroten en deze op orde brengen, en een groter begrip van de Nederlandse regelgeving.

Werkwijze

Tijdens deze bijeenkomsten staan praktische, alledaagse onderwerpen centraal, in het kader van Nederlands praten in een veilige omgeving. Na afloop bekijken deelnemers samen met een vrijwillig budgetmaatje hun eigen situatie en werken ze aan verbetering.

Stadsbrede trainingen voor taalvrijwilligers

Doel

Rotterdamse taalvrijwilligers van diverse Rotterdamse (taal)organisaties trainen om stadgenoten op een goede manier te begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal en het creëren van een netwerk waarin zowel organisaties als vrijwilligers elkaar goed kunnen vinden.

Werkwijze

We bieden jaarlijks verschillende basistrainingen en verdiepende workshops aan. Ook organiseren wij jaarlijks het netwerkevenement ‘Leren van elkaar’ waar taalorganisaties en taalvrijwilligers samen kunnen leren en elkaar kunnen ontmoeten.

Lisette van Os, Zowel
Mano partner
Stichting Mano verzorgt prima trainingen op een laagdrempelige wijze, die aansluiten bij de vraagstukken van bewoners. Daarnaast is Stichting Mano sterk in het werven en opleiden van de juiste vrijwilliger op de juiste plek.

Contact

Wil je meer informatie of jezelf of iemand anders aanmelden voor een project?
Neem dan gerust contact met ons op:

taal@stichtingmano.nl

010 - 422 25 06