Nog even keihard studeren voor het examen Engels!

Het is nog even keihard werken voor deze studenten uit Oekraïne die meedoen aan onze bootcamp Engels. Binnenkort zullen zij hun International English Language Testing System (IELTS) examens afleggen in Amsterdam en Eindhoven.

Dus staan er nog een paar spannende en veeleisende laatste studiedagen op het programma om de puntjes op de i te zetten en vier verschillende vaardigheid examens straks goed af te kunnen leggen, meldt Sonya, de docente Engels.

In oktober vorig jaar begon Stichting Mano met deze voorbereidingscursus, die twee keer per week wordt gehouden. Met deze intensieve bootcamp krijgen de mensen uit Oekraïne de begeleiding om het certificaat Engels te behalen waarmee zij hun hoger onderwijs in Nederland kunnen voortzetten.

Stichting Mano wenst hen veel succes met het examen en natuurlijk hun toekomstige studie!

Klare Taal
De bootcamp Engels is onderdeel van ons intensieve traject ‘Klare Taal’, waarin taalvaardigheid in het Nederlands en Engels gericht op werk en opleiding centraal staat. Het traject bestaat uit een mix van lessen gegeven door professionals, examentraining door professionals en de inzet van vrijwilligers voor extra oefenmomenten.

Ook zal de groep cursisten begeleid worden richting duurzame uitstroom naar betaald werk en/of instroom in het hoger onderwijs, waar nodig zullen er additionele trainingen of workshops worden georganiseerd waar groepsverband mogelijk is, zoals informatiemomenten over het Nederlands onderwijssysteem, trainingen Office, presentatievaardigheden, cv maken en solliciteren. Deelnemers worden individueel gecoacht waar maatwerk gewenst is.