Nieuwe redactie enthousiast van start met De Nieuwe Rotterdammert 8

De redactie van de 8ste editie van De Nieuwe Rotterdammert is enthousiast van start gegaan. De krant staat dit keer in het teken van het congres dat Stichting Mano en SamenDoorSamen in Debatpodium Arminius gaan organiseren. Het thema is dan ook, net als het thema van het congres, Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee!

Tijdens de eerste redactiebijeenkomst werd er meteen hard gewerkt om het interview goed onder de knie te krijgen. Eerst vragen maken, dan vragen stellen, heel goed luisteren, doorvragen en de antwoorden opnemen, en daarna een mooi verhaal maken. In tweetallen werd er zo meteen gewerkt aan korte verhaaltjes waarin de journalisten elkaar voorstellen als redactieleden van de krant.

Columns
Deze week gingen de journalisten aan de slag met columns over het thema Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee. Want hoe doen we eigenlijk al mee in Rotterdam? Wanneer voelen we dat we echt meedoen, een stem hebben en dat onze ideeën en meningen een verschil kunnen maken?

De komende week heeft de redactie een druk programma met onder meer interviews met de commissie en eventmanager die het congres organiseren, met het houden van interview met een Rotterdamse wethouder die op dit moment wordt benaderd, met straatinterviews, een verhaal over Walking & Talking en een reportage over Debatpodium Arminius.

Samen werken we de komende weken aan de krant. De deelnemers oefenen zo de taal, ook in gesprek met onbekende Rotterdammers, vergroten hun netwerk en leren de stad nog beter kennen.