Nieuwe groep van start met Toekomsttraining

Wat ga je doen met een nieuw leven in Nederland? Wat wil je bereiken, wat zijn de mogelijkheden en hoe pak je het stap voor stap aan? Dat is waar wij met onze deelnemers, statushouders / nieuwe Rotterdammers mee aan de slag gaan tijdens Toekomsttraining.

Tijdens deze training brengen twaalf deelnemers in kaart wat hun plan is voor de toekomst en hoe zij hun doelen in Nederland stap voor stap kunnen realiseren. Naast het optekenen van een goed toekomstplan wordt werk gemaakt van het leren van alle vaardigheden die nodig zijn om de gewenste doelen te kunnen bereiken.

Zelfvertrouwen
Verschillende trainers verzorgen tijdens Toekomsttraining workshops over netwerken, pitchen, jezelf presenteren en hoe je jouw zelfvertrouwen kunt vergroten.

Toekomsttraining is onderdeel van het traject Samen aan de slag, onderdeel van het programma SamenDoorSamen voor statushouders dat zich op activering, het ontwikkelen van basisvaardigheden, financiële zelfredzaamheid, kennismaking met de stad en stadsgenoten en persoonlijk welzijn.

Werk op niveau
Naast een maatjestraject kunnen deelnemers inschrijven op een breed aanbod van trainingen en workshops. Ook wordt veel aandacht besteed aan toeleiding naar zinvolle dagbesteding, zoals vrijwilligerswerk, naar een opleiding en/of werk op niveau.