Nieuwe directie Hoedje van Papier

Vanaf 1 september aanstaande vormen Lieke Galbraith en Patrick van de Westelaken samen de directie van Stichting Hoedje van Papier. Huidig directeur Sedat Bugdaci draagt zijn verantwoordelijkheden over en gaat als projectleider bij de Raad voor Cultuur aan de slag.

Lieke wordt directeur Beleid, Programma’s en Communicatie. Patrick, tevens één van de oprichters van de stichting, wordt directeur Strategie, Bedrijfsvoering en Financiën. Sedat, Lieke en Patrick vormden in het afgelopen jaar met z’n drieën het directieteam van Hoedje van Papier. Met de wisseling naar twee directieleden blijft er dan ook veel kennis en ervaring behouden en kunnen alle betrokkenen er zeker van zijn dat datgene wat Hoedje van Papier zo’n mooie stichting maakt, ook behouden blijft: professioneel, betrokken en betrouwbaar, met focus op een persoonlijke aanpak; wendbaar, creatief en daadkrachtig, altijd zoekend naar oplossingen; zoveel mogelijk verbindingen leggend, uitgaand van de eigen kracht van de deelnemers, met inzet van ervaringsdeskundigheid.

Sedat: “Logischerwijs waren mijn collega’s verrast door mijn besluit. Het voelde bij mezelf ook heel dubbel, omdat ik het erg naar mijn zin had. De toekomstige functie bij de Raad voor Cultuur is echter een uitdaging die ik ook wilde aangaan. Ik kijk terug op een warme en plezierige samenwerking met deelnemers aan onze activiteiten, relaties in de stad, de gemeente en fondsen die ons ondersteunen en natuurlijk onze vrijwilligers en mijn collega’s. Onze stichting staat er goed voor en ik ben ervan overtuigd dat Lieke en Patrick veel mooie nieuwe initiatieven gaan realiseren. En ook al neem ik afscheid, ik blijf Hoedje van Papier met veel belangstelling volgen.”

Lieke is sinds een aantal jaren werkzaam bij Hoedje van Papier als programmacoördinator bij SamenDoorSamen. Door haar expertise op het gebied van vluchtelingen is zij vanaf de beginfase van SamenDoorSamen betrokken bij de ontwikkeling van dit programma en heeft zij ook een grote rol gespeeld in de verdieping en uitbreiding hiervan. Het programma is inmiddels uitgegroeid tot een integraal programma dat niet alleen steeds meer wordt gewaardeerd door een grote groep statushouders, maar ook door de gemeente Rotterdam en diverse partners en financiers binnen en buiten de stad. Sinds vorig jaar maakt zij onderdeel uit van het directieteam van Hoedje van Papier, waarbinnen zij meedenkt over de andere programma’s en het beleid van de stichting. “Nu krijg ik samen met Patrick de eindverantwoordelijkheid over de stichting als mededirecteur. Ik vind het een enorme eer om deze mooie en uitdagende klus, samen met iedereen die Hoedje van Papier een warm hart toedraagt, aan te gaan.”

Patrick is als mede-initiatiefnemer sinds de oprichting van Hoedje van Papier, alweer bijna 15 jaar geleden, betrokken bij de stichting. De laatste jaren lag zijn hoofdverantwoordelijkheid enerzijds op de mede-ontwikkeling van het programma SamenDoorSamen en de ontwikkeling en uitvoering van een totaalprogramma voor één van onze vaste partners, stichting Het Vergeten Kind. Met dit programma hebben wij ons werk, dat we ooit in Peru zijn begonnen, op landelijke schaal ten uitvoer kunnen brengen in Nederland. Anderzijds hield Patrick zich binnen het directieteam bezig met de bedrijfsvoering van de stichting, het opstellen van beleid en plannen en het werven van gelden voor de programma’s. Patrick vertelt: “In de praktijk ervaren voor en met wie je een verschil kunt maken, is wat mij inspireert om nog vele jaren door te gaan, per 1 september dus in de rol van mededirecteur naast Lieke. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om mij ook de komende jaren voor de stichting in te zetten, samen met alle collega’s en alle andere betrokkenen. En natuurlijk namens heel Hoedje een groot dankjewel aan Sedat voor zijn enthousiaste en kundige inzet in de afgelopen 5 jaar!”.

Bijschrift foto: Patrick en Lieke (4e en 5e van links) tijdens het SamenDoorSamen kerstfeest 2018