Nederlands oefenen over gezondheid en daarna fanatiek bewegen!

Wat is gezonde en wat ongezonde spanning? En wat doe je als je stress voelt? Het zijn vragen die vandaag centraal staan tijdens de les van SamenGezond. Eerst wordt er geoefend met de taal en daarna zet de bewegingsdocent de muziek hard aan en wordt er fanatiek gesport!

De deelnemers van vandaag weten inmiddels wel wat te doen als ze stress ervaren. “Een stukje wandelen”, zegt de een. “Muziek luisteren”, oppert weer een ander. We zijn in de module Gezond Verder waarin aandacht wordt besteed aan wat bewegen met je doet, aan gezondheid, gezonde voeding, juist medicijngebruik en slaap.

Tijdens de lessen van SamenGezond krijgen deelnemers de kans hun taalniveau op het gebied van gezondheid te verbeteren. Door in groepsverband te oefenen met Nederlands groeit het vertrouwen om de nieuwe taal te gebruiken wanneer het gaat over fysieke en psychische gezondheid.

Het half uur sport aan het einde van de les is populair, zo blijkt. Nog voordat de bewegingsdocente is gearriveerd beginnen de deelnemers zelf al op te warmen met push-ups, sprongen en dansbewegingen. En dan schallen de beats door het klaslokaal en wordt er even enthousiast en fanatiek gesport.