Trots aan het werk in zijn eigen bedrijf

Muneim is trots en tevreden. Hij kan alle ervaring die hij heeft nu ook in Nederland inzetten in zijn eigen zaak: Kledingreparatie Poeldijk. “Ik ben blij, heb goede verwachtingen en ik wil mijn zaak nog verder uitbreiden”, vertelt hij.

Sinds november runt hij zijn eigen bedrijf. Niet de makkelijkste tijd om in te beginnen, ervaart de ondernemer afkomstig uit Irak, “maar ik heb toch al mooie opdrachten en ik krijg goede reacties van de klanten, hier in Poeldijk.”

Muneim deed in 2021 mee aan het project SamenOndernemen van Stichting Mano waarin deelnemers werken aan een eigen ondernemingsplan, een professioneel netwerk en alles wat erbij komt kijken om een eigen onderneming te starten.

Met zijn ervaring in kleding maken en herstellen realiseerde Muneim een plan om Kledingreparatie Poeldijk over te nemen, inclusief stomerij. “Dat loopt nu goed en na een half jaar wil ik uitbreiden met een post- en pakketservice, meer ruimte voor de winkel en de verkoop van producten voor kledingreparatie zoals ritsen, elastiek en scharen.”

Bij SamenOndernemen leerde Muneim hoe hij zijn onderneming kan organiseren. Druk is dat wel, om nu voor alles zelf verantwoordelijk te zijn, ervaart hij. “Maar als de zaken goed gaan kan ik een collega inhuren. Samen werken is ook heel gezellig.”

In nauwe samenwerking met Qredits, Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), BeLink en Webhelp organiseerde Stichting Mano in 2021 het project SamenOndernemen. Deelnemers werkten maanden lang aan ondernemersvaardigheden en pitchten hun plannen in Ahoy in het bijzijn van wethouder Moti.